• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Mindenmentes gofri házi csokiöntettel

2018-04-03 Maresz

A húsvéti szünetben nagyon hozzászoktunk, hogy jó sok időnk van reggelizni, és mindennap megadtuk a módját, hogy valami finomat együnk. Az egyik kedvencünk a mindenmentes gofri volt, és hogy teljes legyen az öröm, házi csokiöntetet is csináltam hozzá.

A zöldségesben pedig gyönyörű epret és áfonyát lehetett kapni, és bár tudom, hogy nincs szezonjuk, de egyszerűen nem tudtam nekik ellenállni. Aki viszont nem szeretne elcsábulni, próbálja ki banánnal, úgy is mennyei, mert mi is lehet jobb, mint a csokis banán, nem?

Érdemes kipróbálni hétköznapokon is, mert a tésztát könnyen össze lehet dobni pár perc alatt, és az öntet sem tart sokáig, viszont, ha egy ilyennel kezdünk reggel, akkor biztos, hogy szuper lesz a napunk. 🙂 És az extra benne pedig az, hogy tej-, cukor- és gluténmentes is.

Print

Mindenmentes gofri házi csokiöntettel

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 2 főre, 4-5 db

Hozzávalók:

A gofrihoz:

  • 125 gramm barna riszliszt
  • 125 ml risztej
  • 2 tojás
  • 40 gramm kókuszzsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A csokiöntethez:

  • 75 ml almaszirup
  • 3,5 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a gorfisütőt.
  2. A tojásokat a kókuszzsírral és a tejjel robotgépben összekeverjük.
  3. Közben kimérjük a lisztet, és elkeverjük benne a szódabikarbónát.
  4. A lisztet 2 - 3 részben hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz, és szép simára keverjük.
  5. Merőkanállal annyi tésztát tegyünk a meleg gofrisütőbe, hogy, amikor lecsukjuk ne folyjon ki a szélén.
  6. Pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  7. Miközben sül a gofri elkészíthetjük a csokiöntetet.
  8. Egy kis edénybe kimérjük a szirupot és a kakaóport, és nagyon alacsony hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett összemelegíjük őket.
  9. A legjobb az utolsó gofrinál elkezdeni a szirupot, hogy még meleg legyen, a reggelihez. (Amikor elkezd hűlni a szirup besűrűsödik, így érdemes frissen felhasználni, vagy melegen tartani.)

Megjegyzés: A csokiöntetnél figyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert akkor megkeményedik, és egy nagy ronda galacsin lesz belőle.

Kategóriák: Reggeli Címkék: cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, tejmentes

Previous Post: « Medvehagymás tojáskrém
Next Post: Spenótos quiche »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes