Gluténmentes linzer
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 28 - 30 perc
Mennyiség: 20 db linzer (közepes sütikiszúróval)
Hozzávalók:
- 200 gramm zabliszt
- 100 gramm őrölt mandula (durvább mandulaliszt)
- 120 gramm laktózmentes vaj
- 100 gramm porcukor
- 2 tojássárga
- 1/2 zacskó sütőpor
- vanília
- lekvár
Elkészítés:
- A hozzávalókat kimérjük, és először jól elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliát.
- A vajat kis kockákra vágjuk, és a liszthez morzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat, és összegyúrjuk a tésztát.
- Miután a tészta jól összeállt, kb 3 mm-re nyújtjuk.
- Sütikiszúróval kinyomkodjuk a formákat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sütiket.
- A sütőt 170 fokra melegítjük, és kb 14 - 15 percig sütjük őket.
- Nekem 2 nagyobb méretű tepsivel lett.
- Miután kihűltek lekvárral töltjük és összeragasztjuk őket.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-linzer/