Ezt a receptet a haladó szintű csokirajongóknak ajánlom! Dupla csokis pekándiós brownie, kizárólag elszántaknak. 😀
Általában akkor készül ez a süti, amikor vendégek jönnek hozzánk, mert nagyon kiadós, és ketten kb. hetekig ezt ennénk. Viszont nagyon egyszerű elkészíteni, szerintem az egyik legkönnyebb gluténmentes süti, úgyhogy az is bártan megcsinálhatja, aki gluténmentesen étkező ismerősének kedveskedne.
70%-os étcsokit használtam a receptben, de ha a lágyabb ízű csokit kedvelitek inkább, használjatok nyugodtan 55 vagy 60%-osat.
Dupla csokis pekándiós brownie
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 35 perc
Mennyiség: 6-8 főre, 22x22 cm-es forma
Hozzávalók:
- 340 gramm 70%-os étcsokoládé
- 3 nagy tojás
- 50 gramm tápióka keményítő
- 25 gramm cukrozatlan kakaópor
- 90 gramm laktózmentes vaj
- 90 gramm porcukor
- 90 gramm pekándió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília őrlemény
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A pekándiót durva darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc alatt megpirítjuk.
- Az étcsokit feldaraboljuk, egy lábosba tesszük, és hozzáadjuk a vajat. Majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk.
- Miután a csoki felolvadt, egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, és kézi habverővel alaposan elkeverjük benne.
- Ezután egyenként belekeverjük a tojásokat is.
- A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálban, és jól elkeverjük őket. Majd a felét hozzáöntjük a csokis masszához, és beledolgozzuk. Ezután jöhet a másik fele.
- Végül a pirított pekándiót is belekeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk és kisütőpapírozunk. Majd beleöntük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.