Dupla csokis pekándiós brownie
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 35 perc
Mennyiség: 6-8 főre, 22x22 cm-es forma
Hozzávalók:
- 340 gramm 70%-os étcsokoládé
- 3 nagy tojás
- 50 gramm tápióka keményítő
- 25 gramm cukrozatlan kakaópor
- 90 gramm laktózmentes vaj
- 90 gramm porcukor
- 90 gramm pekándió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vanília őrlemény
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A pekándiót durva darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc alatt megpirítjuk.
- Az étcsokit feldaraboljuk, egy lábosba tesszük, és hozzáadjuk a vajat. Majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk.
- Miután a csoki felolvadt, egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, és kézi habverővel alaposan elkeverjük benne.
- Ezután egyenként belekeverjük a tojásokat is.
- A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálban, és jól elkeverjük őket. Majd a felét hozzáöntjük a csokis masszához, és beledolgozzuk. Ezután jöhet a másik fele.
- Végül a pirított pekándiót is belekeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk és kisütőpapírozunk. Majd beleöntük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/dupla-csokis-pekandios-brownie/