• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Csokis – narancsos mini kuglóf

2018-02-18 Maresz

Nekem a sütés – főzés az egyik legmegnyugtatóbb és legkreatívabb tevékenység, amit csak el tudok képzelni, az ember fog egy csomó hozzávalót, amik önmagukban árvák, és teremt belőlük valamit. Persze előfordul, hogy az a valami nem éppen olyan lesz, amilyennek elképzeltünk, de hát istenem mindig van egy új nap. Az evés pedig öröm, szóval, a legjobb dolog, amit a boldogságunkért tehetünk, hogy főzünk, és utána megesszük. 😀

Már nagyon hiányzott a főzés, mert utóbbi időben sajnos, betegség és munka miatt, nem nagyon volt időm receptekkel kísérletezgetni. Most viszont újra visszatértem a konyhába, hogy kezembe vegyem a habverőt és a fakanalat. Már karácsonykor elkezdtem dolgozni a csokis – narancsos kuglóf receptjén, amit most sikerült véglegesítenem, és leírnom.

Ha nincs otthon mini kuglóf formátok, akkor csináljátok nyugodtan rendes kuglóf formában, eredetileg ez a recept is úgy készült, csak időközben sikerült beszereznem egy mini sütőformát, és annyira cuki, hogy nem tudtam ellenállni neki.

Print

Csokis - narancsos mini kuglóf

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 15 perc (a nagy kuglófnak 40 perc)

Mennyiség: 24 db mini kuglóf vagy 1 nagy méretű kuglóf

Hozzávalók:

  • 200 gramm rizsliszt
  • 150 gramm gluténmentes zabliszt
  • 200 gramm laktózmentes vaj
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl növényi tej vagy laktózmentes tej
  • 1 rúd vanília
  • 1 nagy narancs héja
  • 100 gramm 70%-os étcsoki

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgákat a vajjal, cukorral, vaníliával és a narancs héjával robotgéppel habosra keverjük.
  3. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral jól elkevert lisztet.
  4. Mikor egynemű lesz, belecsorgatjuk a tejet is, és jól elkeverjük.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fakanállal óvatosan a többi tésztához keverjük.
  6. A kuglóf formát jól kivajazzuk, kilisztezzük, és megtöltjük a tésztával.
  7. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, ha rendes méretű formát használunk, akkor 40 - 45 perc a sütési idő.
  8. Miután kihűltek a kuglófok a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és a sütik tetejére csorgatjuk.

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, kuglóf, laktózmentes

Previous Post: « Gluténmentes mézeskalács
Next Post: Sütőben sült édesburgonya aszalt paradicsomos majonézzel »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes