• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Sütőben sült édesburgonya aszalt paradicsomos majonézzel

2018-03-03 Maresz

Most, hogy végre a márciussal együtt a tél is megérkezett, megint úgy érzem, hogy semmi kedvem kitenni a lábam a lakásból, ha nem muszáj. Egyik este viszont tök nagy kedvünk támadt egy kis street foodhoz, így bevettem magam a kamrába, hogy összeszedjem azt, amiből decens street food kaját csinálhatok, és viszonylag gyorsan el is készül, így esett a választásom az édesburgonyára.

A sütőben sült édesburgonya az egyik lehető legfinomabb, és leggyorsabb vacsora. Jó fűszeresen szoktam készíteni, és akkor a legjobb, ha a széle már karamellizálódik.

A sültkumplihoz vagy édesburgonyához mindig csinálok valamilyen mártogatóst is, egyik nagy kedvencünk az aszalt paradicsomos majonéz. Ezt érdemes előre elkészíteni, hogy az ízei jól összeérjenek, mire megsül a burgonya.

Print

Sütőben sült édesburgonya aszalt paradicsomos majonézzel

Előkészítés idő: 5 -10 perc

Elkészítés idő: 15 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A sült édesburgonyához:

  • 5 db közepes édesburgonya, cikkekre vágva
  • 5 evőkanál olaj (én olívaolajat használtam)
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • Fél teáskanál curry
  • Bors, ízlés szerint

Az aszalt paradicsomos majonézhez:

  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 db aszalt paradicsom (minden ek majonézhez egy paradicsom)
  • Só, ízlés szerint
  • Bors, ízlés szerint
  • Metélőhagyma, díszítésnek

Elkészítés:

  1. Először adagoljuk ki a majonézt, és vagdossuk nagyon apróra a paradicsomot (aprítóban is készíthetjük).
  2. Keverjük el majonézt a paradicsommal, sóval és borssal, majd tegyük a hűtőbe 1 -2 órára, hogy az ízek összeérjenek, végül metélőhagymával díszítjük.
  3. Az édesburgonyát megmossuk, és zöldségkefével átdörzsöljük, nem kell meghámozni.
  4. Nagyjából egyforma cikkekre vágjuk.
  5. Egy nagy tálba tesszük a felvágott burgonyát, és hozzáadjuk az olajat és a fűszereket.
  6. Jól átforgatjuk, hogy mindenhol felvegye az olajat és a fűszereket.
  7. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást (különben inkább főtt krumpli lesz belőle).
  8. 210 fokra melegített légkeveréses sütőben sütjük kb 15 – 18 percig.
  9. Süthetjük alul felül sütéses funkción is, de akkor 230 fokra melegítsük a sütőt, és kb 20 – 25 percig hagyjuk bent a burgonyát.

 

Kategóriák: Vacsora Címkék: édesburgonya, gluténmentes, majonéz, streetfood

Previous Post: « Csokis – narancsos mini kuglóf
Next Post: Kakukkfüves – királyrákos rizottó »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes