Print

Citromos piskóta citrommázzal

Előkészítés: 20 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A piskótához:

A mázhoz:

A kandírozott citromhoz:

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral a citromhéjjal és a vaníliával robotgéppel habosra keverjük.
  2. Majd egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
  3. Közben kimérjük a lisztet és belekeverjük a sütőport.
  4. Amikor a vajas krém felvette a tojásokat, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport.
  5. Végül pedig hozzáadjuk a tejet.
  6. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
  7. 180 C fokon kb 20 percig sütjük, tőpróbával ellenőrizzük, h átsült.
  8. Kiöntjük a formából egy rácsra, hogy hüljön, a mázat akkor tesszük rá, amikor már kihült.
  9. A mázhoz összekeverjük a cukrot a citrom levével, ha túl híg teszünk még hozzá cukrot.
  10. A kandírozott citromhoz a vizet a cukorral felforraljuk, azután beletesszük a vékonyra szeletelt citromot és addig főzzük, amíg a héja átlátszóvá válik.
  11. Sütőpapírra vagy rácsra tesszük száradni, és miután megkeményedett a sütemény tetejére tesszük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/citromos-piskota-citrommazzal/