Citromos piskóta citrommázzal
Előkészítés: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
A piskótához:
- 150 gramm gluténmentes zabliszt
- 150 gramm laktózmentes vaj
- 150 gramm cukor
- 2 tojás
- vanília, ízlés szerint
- 1 citrom héja
- 1 sütőpor
- 4 cl mandulatej vagy laktózmentes tej
A mázhoz:
- 1 citrom leve
- 120 gramm cukor
A kandírozott citromhoz:
- 1 citrom felszeletelve
- 250 ml víz
- 150 gramm kristály cukor
Elkészítés:
- A vajat a cukorral a citromhéjjal és a vaníliával robotgéppel habosra keverjük.
- Majd egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
- Közben kimérjük a lisztet és belekeverjük a sütőport.
- Amikor a vajas krém felvette a tojásokat, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport.
- Végül pedig hozzáadjuk a tejet.
- Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
- 180 C fokon kb 20 percig sütjük, tőpróbával ellenőrizzük, h átsült.
- Kiöntjük a formából egy rácsra, hogy hüljön, a mázat akkor tesszük rá, amikor már kihült.
- A mázhoz összekeverjük a cukrot a citrom levével, ha túl híg teszünk még hozzá cukrot.
- A kandírozott citromhoz a vizet a cukorral felforraljuk, azután beletesszük a vékonyra szeletelt citromot és addig főzzük, amíg a héja átlátszóvá válik.
- Sütőpapírra vagy rácsra tesszük száradni, és miután megkeményedett a sütemény tetejére tesszük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/citromos-piskota-citrommazzal/