Spenótos quiche
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 55 perc
Mennyiség: 4 főre, 26 cm-es piteforma
Hozzávalók:
A tésztához:
- 100 gramm mandulaliszt
- 100 gramm rizsliszt
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál só
- 2 centiliter olaj
- 2 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 5 egész tojás
- 100 gramm gruyére sajt, lereszelve
- 400 gramm spenót, megtisztítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál újhagyma, karikára vágva
- 200 ml növényi tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál só
- bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A mandula- és riszlisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, tojást, olajat, vizet, és rugalmas tésztát gyúrunk belőlük.
- Amikor a tészta összeállt, sordófával kicsit kinyújtjuk, nem kell nagyon, csak, hogy könnyebb legyen a formába nyomkodni.
- A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a formába úgy, hogy a széléig kijöjjön.
- A sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
- Közben előkészítjük a tölteléket.
- Az újhagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótot, belenyomjuk a fokhagymát és megfonnyasztjuk őket.
- A tojásokat egy tálba ütjük, és villával jól felverjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, sót, borsot, és ezeket is beledolgozzuk a villával.
- Ezután jöhet a spenót és az újhagyma, végül pedig a sajt.
- Mikor a 25 perc letelt, a tésztát kivesszük a sütőből, és beleöntjük a tölteléket.
- Visszatesszük további kb 30 percre, akkor lesz jó, ha a töltelék középen is megszilárdul, a tésztának pedig aranyszínű a széle.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/spenotos-quiche/