Print

Spenótos quiche

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 55 perc

Mennyiség: 4 főre, 26 cm-es piteforma

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A mandula- és riszlisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, tojást, olajat, vizet, és rugalmas tésztát gyúrunk belőlük.
  3. Amikor a tészta összeállt, sordófával kicsit kinyújtjuk, nem kell nagyon, csak, hogy könnyebb legyen a formába nyomkodni.
  4. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a formába úgy, hogy a széléig kijöjjön.
  5. A sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
  6. Közben előkészítjük a tölteléket.
  7. Az újhagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótot, belenyomjuk a fokhagymát és megfonnyasztjuk őket.
  8. A tojásokat egy tálba ütjük, és villával jól felverjük.
  9. Hozzáadjuk a tejszínt, sót, borsot, és ezeket is beledolgozzuk a villával.
  10. Ezután jöhet a spenót és az újhagyma, végül pedig a sajt.
  11. Mikor a 25 perc letelt, a tésztát kivesszük a sütőből, és beleöntjük a tölteléket.
  12. Visszatesszük további kb 30 percre, akkor lesz jó, ha a töltelék középen is megszilárdul, a tésztának pedig aranyszínű a széle.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/spenotos-quiche/