Vagyis ez csak majdnem granola (ami kb a müzlinek felel meg), mert a zabpehely helyett kókuszreszeléket használtam hozzá. Kicsit csúnya szegény, de annyira finom, hogy függőséget okoz.
Ez lett most nálunk a legnépszerűbb reggeli, de délutáni nasinak is nagyon finom. Az egyik kedvenc diófélém, a pekándió az alapja, és az édességét a juharszirup adja. Nagyon jól lehet kombinálni gyümölcsökkel is, de ettük már tejbe áztatva, tényleg mint a müzlit. A magokat amúgy lehet benne variálni, ha valamelyiket nem szeretiket nyugodtan cseréljétek ki másra.
Gluténmentes granola
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 120 gramm pekándió
- 100 gramm mandula
- 100 gramm kesudió
- 20 gramm kókuszreszelék
- 4 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A pekándiót, mandulát, kesudiót késsel nagyobb darabokra aprítjuk.
- Majd egy tálba tesszük őket, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, juharszirupot, olajat és fahéjat.
- Az egészet jól összekeverjük úgy, hogy a szirup a keverék minden részét jól átjárja.
- A sütőt 140 fokra melegítjük, és egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
- A keveréket a sütőpapírra öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
- 35 percig 140 fokon sütjük, és 10 percenként átkeverjük. (ettől lesz kisebb darabos)
- 35 percnél felvesszük a sütőt 180 fokra, és még 5 percig sütjük, hogy szép aranyszínű legyen.
- Kivesszük a sütőből, és egy tálcára öntjük, majd hagyjuk kihülni. (ha összeáll, akkor kicsit megtörjük, de hagyhatjuk úgy is)
- Miután kihűlt egy jól záródó üvegbe tesszük, ebben kb 1 hétig eláll.