Print

Gluténmentes granola

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A pekándiót, mandulát, kesudiót késsel nagyobb darabokra aprítjuk.
  2. Majd egy tálba tesszük őket, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, juharszirupot, olajat és fahéjat.
  3. Az egészet jól összekeverjük úgy, hogy a szirup a keverék minden részét jól átjárja.
  4. A sütőt 140 fokra melegítjük, és egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
  5. A keveréket a sütőpapírra öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
  6. 35 percig 140 fokon sütjük, és 10 percenként átkeverjük. (ettől lesz kisebb darabos)
  7. 35 percnél felvesszük a sütőt 180 fokra, és még 5 percig sütjük, hogy szép aranyszínű legyen.
  8. Kivesszük a sütőből, és egy tálcára öntjük, majd hagyjuk kihülni. (ha összeáll, akkor kicsit megtörjük, de hagyhatjuk úgy is)
  9. Miután kihűlt egy jól záródó üvegbe tesszük, ebben kb 1 hétig eláll.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/glutenmentes-granola/