Print Recipe

Paradicsom chutney

Prep Time15 mins
Cook Time1 hr 30 mins
Servings: 3 3 dl-es üveg

Ingredients

  • 1000 g paradicsom
  • 500 g vöröshagyma
  • 250 g nádcukor
  • 4-5 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 150 ml vörösbor ecet
  • 1 tk
  • 3 cm-es gyömbér

Instructions

  • A hagymát karikákra, a paradicsomokat pedig kisebb darabokra vágjuk.
  • A zöldségeket egy nagy lábosba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, az összezúzott fokhagymát, a sót, a vörösbor ecetet és a reszelt gyömbért.
  • A hozzávalókat alacsony hőméréskelten dinszteljük kb. 1 órán keresztül. Majd felemeljük a hőmérsékletet, és, mintha lekvárt főznénk felforraljuk a chutney-t, és addig főzzük amíg barna, lekvárszerű állaga lesz.
  • A még forrásban lévő chutney-t tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk őket, és néhány másodpercre fejjel lefelé fordítjuk. Megvárjuk, amíg kihűlnek, zzután mehetnek a polcra.
  • A chutney kb. 6 hétig áll el.