Print Recipe

Cukkinitorta

Prep Time20 mins
Servings: 8

Ingredients

A tésztához

  • 260 g cukkini lereszelve, héj és mag nélkül
  • 100 g barna rizsliszt
  • 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 200 g növényi vaj szobahőmérsékletű
  • 195 g porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk
  • 3 egész tojás szobahőmérsékletű
  • 1 tk őrölt vanília

A mázhoz

  • 110 g porcukor
  • 2 - 4 ek citromlé

Instructions

  • A cukkinit meghámozzuk, kiszedjük a belsejét, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a citromhéjat és a vaníliát egy tálba tesszük.
  • A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, hogy a felesleges víztől megszabaduljunk.
  • Ezután a tálba tesszük a többi hozzávalóhoz. Majd robotgéppel homogén masszává keverjük. (Ez nem lesz a legesztétikusabb látvány, de nem kell megijedni tőle. :) )
  • A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport, majd alaposan elkeverjük őket.
  • A lisztes keveréket robotgéppel a masszához dolgozzuk, végül hozzáadjuk a citromlevet, és azt is beledolgozzuk.
  • Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 - 40 percig sütjük.
  • Ha kicsit több víz maradt a cukkiniben, előfordulhat, hogy hosszab sütési időre van szükség. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha vizes még a tészta, néhány perccel tovább sütjük.
  • Miután megsült a torta, pár percig hagyjuk hűlni a formában, majd kivesszük belőle, és rácsra tesszük.
  • A citrommázhoz kimérjük a cukrot, hozzáadjuk a 2 ek citromlevet, ha savanyúbbat szeretnénk, mehetünk 4 ek-ig, viszont így egy kicsit lazább mázat kapunk.
  • Hagyjuk, hogy a máz megdermedjen, és tálalhatjuk is. :)