Print Recipe

Paradicsomos és őszibarackos bruschetta variációk

Prep Time5 mins
Cook Time5 mins
Servings: 2

Ingredients

A paradicsomoshoz

  • 200 g koktélparadicsom
  • 3 ek olíva olaj extra szűz
  • 6-7 levél bazsalikom
  • 1/2 tk
  • 1 tekerés frissen őrölt bors
  • néhány szelet sokmagvas kenyér

Az őszibarackoshoz

  • 240 g őszibarack mag nélkül
  • 2 ek méz vagy 3 ek juharszirup
  • 1/2 tk fahéj
  • 4-5 levél bazsalikom
  • pár csepp citromlé
  • néhány szelet sokmagvas kenyér

Instructions

Paradicsomos

  • A paradicsomot felvágjuk kisebb kockákra, és egy tálba összekeverjük a sóval és a borssal.
  • Hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot, és meglocsoljuk az olíva olajjal.
  • 2-3 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt megpirítjuk a kenyérszeleteket, majd a feltétet a tetejükre halmozzuk.

Őszibarackos

  • Az őszibarack héját lehúzzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  • Meglocsoljuk a citromlével, ez segít kihozni az ízeket, és nem hagyja, hogy megbarnuljon a barack.
  • A mézet vagy juharszirupot elkeverjük a fahéjjal, és a barackokra locsoljuk, végül hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot.
  • A kenyérszeleteket megpirítjuk, és a feltétet a tetejükre halmozzuk