A kukoricát egy nagy lábosban megfőzzük.
Amíg fő, a növényi vajhoz adjuk a borsot és 1 tk sót, majd jól elkeverjük. A megfőtt kukoricát ezzel egyenletesen bekenjük.
Egy serpenyőt felhevítünk, és a kukorica oldalait kicsit megpirítjuk, ettől még édesebb lesz.
A kukoricát hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd levágjuk a szemeket a csőről.
Az avokádót kisebb kockákra vágjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.
Egy tálban összekeverjük a citromlevet, a mézet, a fokhagymaport, az 1/2 tk sót és a chiliport.
Hozzáadjuk a kukoricát, az avokádót és a petrezselymet, majd jól beleforgatjuk az öntetbe.
Ezután takarjuk le egy fóliával, hogy az avokádó ne barnuljon meg, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.