Print Recipe

Görögdinnye gazpacho

Prep Time15 mins
Cook Time5 mins
Servings: 2

Ingredients

  • 260 g görögdinnye
  • 450 g paradicsom
  • 50 g paprika (kápia vagy piros kaliforniai)
  • 120 g uborka
  • 2 szál szárzeller
  • 1 ek citromlé
  • 5-6 levél bazsalikom
  • 1 tk
  • 1/4 tk bors

Instructions

  • A görögdinnyét kimagozzuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  • Az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk. A zellerszárat szintén felvagdossuk.
  • A hozzávalókat a bazsalikommal együtt turmixgépbe tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd teljesen sima, krémes levessé turmixoljuk.
  • Azután kb. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és igazán frissítő levest kapjunk.

Notes

Az uborkát nem szoktam meghámozni, mert a legtöbb vitamin a héjában van. Ha viszont nagyon kemény vagy keserű a héj, tényleg jobb tőle megszabadulni.