Print Recipe
Görögdinnye gazpacho
Prep Time
15
mins
Cook Time
5
mins
Servings:
2
fő
Ingredients
260
g
görögdinnye
450
g
paradicsom
50
g
paprika (kápia vagy piros kaliforniai)
120
g
uborka
2
szál
szárzeller
1
ek
citromlé
5-6
levél
bazsalikom
1
tk
só
1/4
tk
bors
Instructions
A görögdinnyét kimagozzuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk. A zellerszárat szintén felvagdossuk.
A hozzávalókat a bazsalikommal együtt turmixgépbe tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd teljesen sima, krémes levessé turmixoljuk.
Azután kb. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, és igazán frissítő levest kapjunk.
Notes
Az uborkát nem szoktam meghámozni, mert a legtöbb vitamin a héjában van. Ha viszont nagyon kemény vagy keserű a héj, tényleg jobb tőle megszabadulni.