Egy vallomással tartozom a bloggal kapcsolatban. Amikor elkezdtem, az volt a célom, hogy megmutassam a diétámat a mindennapokban, most viszont azt vettem észre, hogy a sütik átvették a hatalmat felettem és a blog felett.
Tény, hogy nagyon szeretek sütni, és élvezem azt, ha sikerül egy-egy régi kedvenc sütimet gluténmentesen elkészítenem. De valójában nem eszem sütit sütivel. Naponta többször eszem zöldséget és gyümölcsöt, figyelek a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Nem fordítottam át a régi étrendemet egy az egyben gluténmentesre, hanem sokkal tudatosabb lettem, sokkal jobban figyelek arra, hogy mire van szüksége a szervezetemnek, mi az, amitől jól érzem magam, és mi az, ami nem esik jól. Ez az egy pozitívuma van annak, hogy kiderült az érzékenység.
Most visszatérek az eredeti tervemhez, és olyan recepteket hozok majd, amik finomak, mentesek, és beilleszthetők egy kiegyensúlyozott étrendbe. Persze lesznek sütik, és édességek is. 🙂 Ebben a szellemben jöjjön az egyik kedvenc őszi salim, szőlővel és fügével.
Szőlős - fügés őszi saláta
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 150 gramm salátalevél keverék
- 1 közepes fürt szőlő
- 4 db füge
- 1 érett avokádó
- 20 gramm parmezán
- Só, ízlés szerint
- 2 cl olívaolaj
- 1 teáskanál mustkrém vagy balzsamecet
Elkészítés:
- Az avokádót meghámozzuk, és szeletekre vágjuk, a szőlőszemeket leszedjük a fürtről, a fügéket felvágjuk.
- A salátaleveleket egy nagy tálba tesszük, ráöntjük az olajat. és megsózzuk.
- Hozzáadjuk a gyömülcsöket, és jól elkeverjük őket.
- Végül a parmezán forgácsokat a saláta tetejére szórjuk, és meglocsoljuk a mustkrémmel vagy balzsamecettel.