Print

Szárított vargányás rizottó

Előkészítési idő: 15 perc + 1 óra áztatás

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A vargányát egy tálba tesszük, és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd egy órát ázni hagyjuk.
  2. Ha letelt az egy óra, leöntjük róla a levet, és hagyjuk lecsepegni.
  3. A nagyon apróra vágott hagymát egy lábosba tesszük, és az olajon megdinszteljük.
  4. Amíg a hagyma dinsztelődik, a vargányát kisebb darabokra vágjuk.
  5. Ezután a hagymához adjuk a rizst és a gombát, és magasabb hőmérsékleten üvegesre pirítjuk, amíg a rizs üveges nem lesz.
  6. Majd hozzáadjuk a meleg víz vagy leves felét, a sót és a borsot, és közepes hőmérsékleten fedővel letakarva főzzük. Ha látjuk, hogy felveszi a folyadékot, folyamatosan pótoljuk.
  7. A rizs kb. 15 perc alatt megpuhul, amikor elkészült, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük bele a vajat, majd a parmezánt.
  8. Tálaláskor megszórjuk a tetejét petrezselyemmel.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/szaritott-varganyas-rizotto/