Print

Sütőtökös gnocchi zsályával

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A megsült sütőtököt krumplinyomóval vagy apítógépben jól lepürésítjük.
  2. Egy tálban kimérjük a zablisztet, a tápióka keményítőt és a sót.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a sütőtököt, majd puha, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. 
  4. A tésztát 2 -3 részre osztjuk, ahogy kényelmesebb, és liszttel megszórt munkalapon kézzel kb 1,5 - 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle, amit 2 cm-es darabokra vágunk. Végül pedig villával kicsit lenyomjuk őket.
  5. Egy nagyobb fazekat 3/4-ig megtöltünk vízzel, és feltesszük forrni. Amikor a víz felforrt hozzáadunk 1 evőkanál olajat és 1 teáskanál sót.
  6. Amikor a víz felforrt, a gnocchi felét beledobjuk, és kb. 2 -3 perc alatt megfőzzük, feljönnek a víz tetejére, amikor elkészülnek. Egy szűrővel kiszedjük őket a vízből, majd a tészta másik felét is megfőzzük.
  7. A kókuszzsírt egy serpenyőben felmelegítjük, és a zsályaleveleket rádobjuk, majd megpirítjuk őket. 
  8. Mikor a levelek megpirultak, a lecsepegtetett gnocchit a serpenyőbe öntjük, és átkeverjük a zsályával.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/sutotokos-gnocchi-zsalyaval/