Sütőben sült édesburgonya aszalt paradicsomos majonézzel
Előkészítés idő: 5 -10 perc
Elkészítés idő: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
A sült édesburgonyához:
- 5 db közepes édesburgonya, cikkekre vágva
- 5 evőkanál olaj (én olívaolajat használtam)
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- Fél teáskanál curry
- Bors, ízlés szerint
Az aszalt paradicsomos majonézhez:
- 2 evőkanál majonéz
- 2 db aszalt paradicsom (minden ek majonézhez egy paradicsom)
- Só, ízlés szerint
- Bors, ízlés szerint
- Metélőhagyma, díszítésnek
Elkészítés:
- Először adagoljuk ki a majonézt, és vagdossuk nagyon apróra a paradicsomot (aprítóban is készíthetjük).
- Keverjük el majonézt a paradicsommal, sóval és borssal, majd tegyük a hűtőbe 1 -2 órára, hogy az ízek összeérjenek, végül metélőhagymával díszítjük.
- Az édesburgonyát megmossuk, és zöldségkefével átdörzsöljük, nem kell meghámozni.
- Nagyjából egyforma cikkekre vágjuk.
- Egy nagy tálba tesszük a felvágott burgonyát, és hozzáadjuk az olajat és a fűszereket.
- Jól átforgatjuk, hogy mindenhol felvegye az olajat és a fűszereket.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást (különben inkább főtt krumpli lesz belőle).
- 210 fokra melegített légkeveréses sütőben sütjük kb 15 – 18 percig.
- Süthetjük alul felül sütéses funkción is, de akkor 230 fokra melegítsük a sütőt, és kb 20 – 25 percig hagyjuk bent a burgonyát.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/sutoben-sult-edesburgonya-aszalt-paradicsomos-majonezzel/