Print

Sütőben sült édesburgonya aszalt paradicsomos majonézzel

Előkészítés idő: 5 -10 perc

Elkészítés idő: 15 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A sült édesburgonyához:

Az aszalt paradicsomos majonézhez:

Elkészítés:

  1. Először adagoljuk ki a majonézt, és vagdossuk nagyon apróra a paradicsomot (aprítóban is készíthetjük).
  2. Keverjük el majonézt a paradicsommal, sóval és borssal, majd tegyük a hűtőbe 1 -2 órára, hogy az ízek összeérjenek, végül metélőhagymával díszítjük.
  3. Az édesburgonyát megmossuk, és zöldségkefével átdörzsöljük, nem kell meghámozni.
  4. Nagyjából egyforma cikkekre vágjuk.
  5. Egy nagy tálba tesszük a felvágott burgonyát, és hozzáadjuk az olajat és a fűszereket.
  6. Jól átforgatjuk, hogy mindenhol felvegye az olajat és a fűszereket.
  7. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást (különben inkább főtt krumpli lesz belőle).
  8. 210 fokra melegített légkeveréses sütőben sütjük kb 15 – 18 percig.
  9. Süthetjük alul felül sütéses funkción is, de akkor 230 fokra melegítsük a sütőt, és kb 20 – 25 percig hagyjuk bent a burgonyát.

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/sutoben-sult-edesburgonya-aszalt-paradicsomos-majonezzel/