Print

Sült paradicsomszósz

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: kb 0,8 liter

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A hagymát az olajon 10 percig dinszteljük, amíg megpuhul, de nem színeződik.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsompürét, néhány percig főzzük, néha megkeverjük, hogy ne égjen le.
  3. Beletesszük a vörösbort, 2-3 percig főzzük, amíg elkezd bugyogni.
  4. Az összes többi hozzávalót is hozzátesszük, sózzuk borsozzuk, és az egészet áttesszük egy hőálló edénybe.
  5. 200 C fokra felmelegített sütőben sütjük 40 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
  6. Miután kivettük a sütőből aprítóba tesszük vagy botmixerrel pürésítjük.
  7. Ezután üvegbe töltjük, és miután lehült mehet a hűtőbe.

Megjegyzés:

Ha nem használjuk fel azonnal, hűtőben kb 1 hétig eláll. Le is fagyaszthatjuk, akkor tovább eltartható.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/sultparadicsom-szosz/