Print

Sült fácán kakukkfüves sült szőlővel

Előkészítési idő: kb 6 óra (pácolás)

Elkészítési idő: 45 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A páchoz:

A sült szőlőhöz:

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábosba 2 liter hideg vizet öntünk, és hozzáadjuk a pác összes hozzávalóját, majd felforraljuk őket.
  2. Miután felforrt, a jéggel lehűtjük a páclevet, és beletesszük a fácánokat, és 6 órára hideg helyre tesszük őket.
  3. 6 óra elteltével, a sütőt 230 C fokra melegítjük, a fácánokat kivesszük a pácból, és leszárítjük őket, a vajat és a kakukkfüvet a fácánok belsejébe tesszük.
  4. A fácánokat betesszük a sütőbe, és a sütő hőmérsékletét azonnal levesszük 200 C fokra, a fácánokat 20 percig sütjük.
  5. A 20 perc elteltével kivesszük, és a bacon szeletekkel betakarjuk őket.
  6. Ezután tovább 15 percre visszatesszük őket sülni.
  7. Akkor jó, ha a hús legvastagabb részénél eléri a 65 C fokot, ezt húshőmérővel tudjuk ellenőrizni, vagy ha ilyen nincs, akkor egy tűvel megszúrjuk a húst, és ha már csak alig rózsaszín lé folyik belőle elkészült.
  8. Ha még nem jó, további 5 percig sütjük.
  9. A szőlőt megmossuk, a szemeket leszedjük a fürtről, és olívaolajba forgatjuk őket, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a sót.
  10. Egy tepsibe tesszük és 200 C fokra előmelegített sütőben 10 - 15 percig sütjük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/sult-facan-kakukkfuves-sult-szolovel/