Print

Spárgás rizottó

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A hagymát felvagdossuk jó apróra, és a 2 ek olajon megdinszteljük. 
  2. Ezután hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pirítjuk. Azért, hogy ne hűljön vissza a rizs, 600 ml vizet felforralunk vízforralóban, és először 200 ml-t a rizsre öntünk, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. A rizottót közepes hőmérsékleten főzzük, hogy szép óvatosan rotyogjon, amikor látjuk, hogy kezdi felvenni a vizet, önthetünk még rá. (Ha időközben kihűlne, ami a forralóban van, forraljuk újra.)
  4. Eközben a spárgát megmossuk, és kisebb darabokra vagdossuk, amikor a rizs már majdnem puha, hozzáadjuk a spárgát és a borsót, és kb. 5-10 percig főzzük még. Majd belekeverjük a vajat.
  5. Ha szeretnénk kicsit feldobni a rizottót, tegyünk félre néhány spárgafejet, és olajon sóval borssal pirítsuk meg, majd tálaláskor ezzel díszítsük. 

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/spargas-rizotto/