Print

Spárgás - epres saláta epres vinaigrette-tel

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 10 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy kisebb lábosban vizet forralunk, és hozzáadunk 1 tk sót. A spárgát kisebb darabokra vágjuk, és a forró vízben kb. 4-5 perc alatt megfőzzük. 
  2. Miután megfőtt, leszűrjük, egy konyhai törlővel leitatjuk róla a vizet, és félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. Ezalatt 60 g epret megmosunk, feldaraboljuk és aprítógépben pürésítjük. Majd hozzáadjuk az olajat, a borecetet , a sót és a fehér borsot, ezután még tovább pürésítjük, hogy teljesen sima legyen és felvegye a hozzávalókat.
  4. A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, a maradék epret megtisztítjuk és felvagdossuk. 
  5. A spárgát, az epret és a salátát egy nagy tálra tesszük, és meglocsoljuk a vinaigrette-tel. 
  6. Ha még nyáribb hangulatot szeretnénk, tálalás előtt díszíthetjük ehető virágokkal.

 

 

 

 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/spargas-epres-salata-epres-vinaigrette-tel/