Spárgás - epres saláta epres vinaigrette-tel
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 1 közepes fej saláta (pl.: lollo verde vagy rosso, tépősaláta)
- 150 g spárga
- 100 g eper (60 g az öntethez, 40 g a salátába)
- 1 tk fehér borecet
- 1 ek olíva olaj
- 1/2 tk só
- 1 kis csipet fehér bors
Elkészítés:
- Egy kisebb lábosban vizet forralunk, és hozzáadunk 1 tk sót. A spárgát kisebb darabokra vágjuk, és a forró vízben kb. 4-5 perc alatt megfőzzük.
- Miután megfőtt, leszűrjük, egy konyhai törlővel leitatjuk róla a vizet, és félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
- Ezalatt 60 g epret megmosunk, feldaraboljuk és aprítógépben pürésítjük. Majd hozzáadjuk az olajat, a borecetet , a sót és a fehér borsot, ezután még tovább pürésítjük, hogy teljesen sima legyen és felvegye a hozzávalókat.
- A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, a maradék epret megtisztítjuk és felvagdossuk.
- A spárgát, az epret és a salátát egy nagy tálra tesszük, és meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
- Ha még nyáribb hangulatot szeretnénk, tálalás előtt díszíthetjük ehető virágokkal.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/spargas-epres-salata-epres-vinaigrette-tel/