Zabkását hetente többször is eszünk reggelire, amellett hogy nagyon finom, egészséges és tápláló is, órákig nem éhezem meg utána.
Nagyon szeretem a rózsát, minden formájában, így megenni is. Ez a recept első olvasásra megdöbbenthet, de higgyétek el, nemcsak ízre fantasztikus, de illatra és látványra is az.
A rózsa illata és a szirmok látványa kiragadja az embert a hétköznap reggelek szürkeségéből, és egy gyönyörű fűzseres illatú egzotikus helyre varázsol.
Szóval, ha egy igazán különleges napindítót szeretnétek, rózsavízre fel!
Rózsavizes - mandulatejes zabkása
Előkészítés: 5 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 adag
Hozzávalók:
- 150 gramm gluténmentes zab
- 350 ml mandulatej
- néhány csepp rózsavíz
- rózsaszirom
- pisztácia (feldarabolva)
- ízéls szerint fahéj
- 3 - 4 szem kardamom (elhagyható)
Elkészítés:
- A zabpelyhet a mandulatejjel, fahéjjal közepes hőmérsékleten feltesszük főni, ha kardamomot is használunk, azt is tegyük bele az elején, majd 2-3 perc után kivehetjük.
- Amikor már a zabpehely majdnem teljesen megpuhult, és felvette a tejet, hozzáadjuk a rózsavizet is.
- Az elkészült zabkását kitálaljuk és a tetejére szórjuk a feldarabolt pisztáciát és a rózsaszirmokat.