Print

Pirított diós - pestos spagetti

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 25 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A diót, durvára aprítjuk, és száraz serpenyőn, közepes hőmérsékleten néhány perc alatt világos aranyszínűre pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert nagyon keserű lesz. Majd hagyjuk, hogy kihűljön.
  2. A bazsalikomot, a 25 g pirított diót, a sót, a borsot és a fokhagymát aprítógépbe tesszünk, és összedolgozzuk, amíg egy „zöld lé” nem lesz belőle. (Csinálhatjuk mozsárban is, akkor a karunk is edződik. :))
  3. Ezután hozzáadjuk az olíva olajat is, és homogén pestová dolgozzuk.
  4. A tésztát megfőzzük, a zacskójára írt utasítások szerint, majd leszűrjük, és egy serpenyőbe tesszük.
  5. Ráöntjük a pestot, és óvatosan, de alaposan, hogy a tészta teljesen felvegye a pestot, beleforgatjuk.
  6. Tálaláskor megszórjuk a maradék pirított dióval.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/piritott-dios-pestos-spagetti/