Print

Pekándiós pite

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 45 perc

Mennyiség: 6 főre (12 x 34 cm-es formát használtam)

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. Először a tésztához a lenmaglisztből és a vízből lenmag tojást készítünk (8 gramm lenmag + 50 ml víz). A lisztet egy kisebb tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, és jól elkeverjük vele. Majd 5 percig állni hagyjuk, ezalatt kocsonyás állagúvá válik, mint a tojás.
  2. A liszteket egy tálban kimérjük, és jól elvegyítjük egymással.
  3. A kókuszvirgácukrot szintén a lisztes keverékhez adjuk.
  4. Ezután jöhet a kókuszzsír, amit jól beledolgozunk.
  5. Végül hozzáadjuk a lenmag tojást is, és ezzel sima tésztát gyúrunk.
  6. A tésztát munkalapra tesszük, és kb. 5 mm vastagra nyújtjuk (én egy 12 x 34 cm-es formát használtam). 
  7. Ezután áttesszük a formába, és szép egyenletesen eligazítjuk benne.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.
  9. Amíg a pite sül, 200 gramm pekándiót megdarálunk, 60 grammot pedig késsel durvára vágunk. 
  10. A lenmagtojást elkészítjük a töltelékhez is, a 24 gramm lenmagot, jól elkeverjük a 150 ml vízzel, és 5 percig állni hagyjuk.
  11. A darált pekánt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a folyékony állagú kókuszzsírt, a juharszirupot és a fahéjat, majd jól elkeverjük őket.
  12. Ezután alaposan belekeverjük a lenmagtojást. Végül pedig hozzáadjuk a durvára vagdosott pekándiót is.
  13. Miután letelt a 20 perc, a tésztát kivesszük a sütőből, és megtöltjük a töltelékkel. További 30 - 35 percig sütjük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/pekandios-pite/