• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Pekándiós pite

2018-11-14 Maresz

Eljött a november, és vele együtt az ígért harmadik pite recept is. Ez pedig az első nemcsak gluténmentes, hanem vegán süteményem is, a pekándiós pite.

Már régen kacérkodtam a gondolattal, hogy készítek egy vegán süteményt, de eddig nem tudtam hozni velük azt a szintet, amit szerettem volna. Most viszont nagy örömömre végre sikerült! 🙂

Tölteléknek pedig kedvenceket választottam, pekándiót juharsziruppal és fahéjjal. Bármennyit meg tudnék enni belőlük,  szóval a süti sem marad meg sokáig. Remélem Nektek is ízleni fog!

Print

Pekándiós pite

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 45 perc

Mennyiség: 6 főre (12 x 34 cm-es formát használtam)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 110 gramm barna rizsliszt
  • 100 gramm mandulaliszt
  • 50 gramm kókuszzsír
  • 10 gramm kókuszvirágcukor 
  • 8 gramm lenmagliszt
  • 50 ml víz

A töltelékhez:

  • 260 gramm pekándió
  • 7 - 8 nagy evőkanál juharszirup
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 24 gramm lenmagliszt
  • 150 ml víz

Elkészítés:

  1. Először a tésztához a lenmaglisztből és a vízből lenmag tojást készítünk (8 gramm lenmag + 50 ml víz). A lisztet egy kisebb tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, és jól elkeverjük vele. Majd 5 percig állni hagyjuk, ezalatt kocsonyás állagúvá válik, mint a tojás.
  2. A liszteket egy tálban kimérjük, és jól elvegyítjük egymással.
  3. A kókuszvirgácukrot szintén a lisztes keverékhez adjuk.
  4. Ezután jöhet a kókuszzsír, amit jól beledolgozunk.
  5. Végül hozzáadjuk a lenmag tojást is, és ezzel sima tésztát gyúrunk.
  6. A tésztát munkalapra tesszük, és kb. 5 mm vastagra nyújtjuk (én egy 12 x 34 cm-es formát használtam). 
  7. Ezután áttesszük a formába, és szép egyenletesen eligazítjuk benne.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.
  9. Amíg a pite sül, 200 gramm pekándiót megdarálunk, 60 grammot pedig késsel durvára vágunk. 
  10. A lenmagtojást elkészítjük a töltelékhez is, a 24 gramm lenmagot, jól elkeverjük a 150 ml vízzel, és 5 percig állni hagyjuk.
  11. A darált pekánt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a folyékony állagú kókuszzsírt, a juharszirupot és a fahéjat, majd jól elkeverjük őket.
  12. Ezután alaposan belekeverjük a lenmagtojást. Végül pedig hozzáadjuk a durvára vagdosott pekándiót is.
  13. Miután letelt a 20 perc, a tésztát kivesszük a sütőből, és megtöltjük a töltelékkel. További 30 - 35 percig sütjük.

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, pekándió, pite, tejmentes, tojásmentes, vegán

Previous Post: « Édesburgonyás kréker
Next Post: Édesburgonyás kenyér »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes