Print

Parmezános zsemle

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 12 darab

Hozzávalók:

200 gramm gluténmentes liszt

160 ml laktózmentes tej

2 1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

1tojás

2 evőkanál olíva olaj

50 gramm reszelt parmezán

oregánó, elhagyható

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a sót.
  2. A tojást villával felverjük egy kicsit, hozzáadjuk a tejet, olajat és parmezánt.
  3. Összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval.
  4. A tészta nagyon ragacsos lesz, nem kell tőle megijedni.
  5. Kanállal labdákat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
  6. 230 C fokos sütőben 15 percig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.

Megjegyzés: Bár a zsemlék illata tényleg elképesztő, de mindig várjátok meg, hogy a gluténmentes kenyerek, sütik kihüljenek, ezeket nem szabad melegen megenni.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/parmezanos-zsemle/