• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Parmezános zsemle

2017-10-07 Maresz

Gyerekkoromban nagyon szerettem reggelire zsemlét enni, mindig valami új variációt találtam ki, néha rántottát tettem bele, néha előző napról maradt csirkét vagy fasítot zöldéségekkel és sajttal. Bár már régen nem ettem “igazi” zsemlét, de ez a recept arra az időre emlékeztet, és mindig örömmel találok ki valami újabb feltétet.

Elég sok kísérletezésbe telt, mire sikerült igazán finom és jó állagú gluténmentes zsemlét csinálnom. A parmezán pedig nagyon feldobja az ízét, és sülés közben olyan illata van, hogy már alig várom, hogy az ember hajlamos lenne még elkészültük előtt kiszedni őket a sütőből, csak, hogy megehesse mindet, lehetőleg egyszerre.

A zsemlék frissen a legjobbak, mert másnapra kicsit kiszikkadnak. De ha másnap ennétek, akkor pár perc a sütőben vagy a mikróban csodát tesz velük.

Print

Parmezános zsemle

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 12 darab

Hozzávalók:

200 gramm gluténmentes liszt

160 ml laktózmentes tej

2 1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

1tojás

2 evőkanál olíva olaj

50 gramm reszelt parmezán

oregánó, elhagyható

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a sót.
  2. A tojást villával felverjük egy kicsit, hozzáadjuk a tejet, olajat és parmezánt.
  3. Összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval.
  4. A tészta nagyon ragacsos lesz, nem kell tőle megijedni.
  5. Kanállal labdákat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
  6. 230 C fokos sütőben 15 percig sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.

Megjegyzés: Bár a zsemlék illata tényleg elképesztő, de mindig várjátok meg, hogy a gluténmentes kenyerek, sütik kihüljenek, ezeket nem szabad melegen megenni.

Kategóriák: Reggeli Címkék: gluténmentes, laktózmentes

Previous Post: « Kecskesajtos szivárványsaláta
Next Post: Rózsavizes – mandulatejes zabkása »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes