
Az együnk szezonálisat jegyében hoztam most Nektek egy édes és egy sós bruschettát is, mindkettő nagyon finom akár reggelire, de könnyű vacsinak is.
Azt hiszem már nem kell ragoznom, hogy mennyire szeretem a paradicsomot és az őszibarackot is, idén pedig hatalmas mennyiség termett mindkettőből a kertben. Szóval szükség van némi kreativitásra a felhasználásukhoz.
Ezeket a bruschettákat nagyon szeretjük a Tibidabo Pékség gluténmentes sokmagvas ropogós házi kenyerével, ami rizs-, kukorica-, tej-, szójamentes és szénhidrátcsökkentett is. Ehhez a recepthez pedig különösen illik, mert a pirítás után a benne lévő magoktól még finomabb lesz.
Ha vacsorára esszük, akkor a paradicsomos változathoz adok még egy negyed lilahagymát, nagyon apróra vágva, a pirítóst pedig megkenem fokhagymával.



Paradicsomos és őszibarackos bruschetta variációk
Nyomtatás PinHozzávalók
A paradicsomoshoz
- 200 g koktélparadicsom
- 3 ek olíva olaj extra szűz
- 6-7 levél bazsalikom
- 1/2 tk só
- 1 tekerés frissen őrölt bors
- néhány szelet sokmagvas kenyér
Az őszibarackoshoz
- 240 g őszibarack mag nélkül
- 2 ek méz vagy 3 ek juharszirup
- 1/2 tk fahéj
- 4-5 levél bazsalikom
- pár csepp citromlé
- néhány szelet sokmagvas kenyér
Elkészítés
Paradicsomos
- A paradicsomot felvágjuk kisebb kockákra, és egy tálba összekeverjük a sóval és a borssal.
- Hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot, és meglocsoljuk az olíva olajjal.
- 2-3 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt megpirítjuk a kenyérszeleteket, majd a feltétet a tetejükre halmozzuk.
Őszibarackos
- Az őszibarack héját lehúzzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- Meglocsoljuk a citromlével, ez segít kihozni az ízeket, és nem hagyja, hogy megbarnuljon a barack.
- A mézet vagy juharszirupot elkeverjük a fahéjjal, és a barackokra locsoljuk, végül hozzáadjuk az apróra tépett bazsalikomot.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, és a feltétet a tetejükre halmozzuk