Panna cotta cseresznyés öntettel
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15-20 perc + 2 óra hűtés
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
A panna cotta-hoz:
- 500 ml kókusztej
- 2 ek juharszirup
- 6 tk tápióka keményítő
- 1/4 tk őrölt vanília
Az öntethez:
- 200 g cseresznye
- 1-2 ek juharszirup (a cseresznye édességétől függően)
- 1 ek víz
Elkészítés:
- A panna cotta-hoz 450 ml kókusztejet, a juharszirupot és a vaníliát egy kisebb lábosban közepes hőmérsékleten melegítünk.
- A tápióka keményítőt a maradék tejjel simára keverjük.
- Amikor a kókusztej felmelegedett, kézi habverővel folyamatosan kevergetve, hozzáadjuk a feloldott tápióka keményítőt.
- És folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amint felforrt, rögtön öntsük ki kis edényekbe.
- Hagyjuk, hogy a panna cotta szobahőmérsékletűre hűljön, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
- Közben elkészíthetjük a cseresznyés öntetet. A cseresznyéket félbevágjuk, és kimagozzuk. (Vághatjuk őket kisebb darabokra is.)
- Majd egy kicsi lábosba tesszük a vízzel és a juharsziruppal, és közepes hőmérsékleten főzzük, addig, amíg a cseresznye megpuhul és levet enged. Hagyjuk kihűlni.
- A megdermedt panna cotta-t tálalás előtt leöntjük a cseresznyés öntettel.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/panna-cotta-cseresznyes-ontettel/