Print

Panna cotta cseresznyés öntettel

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 15-20 perc + 2 óra hűtés

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A panna cotta-hoz:

Az öntethez:

Elkészítés:

  1. A panna cotta-hoz 450 ml kókusztejet, a juharszirupot és a vaníliát egy kisebb lábosban közepes hőmérsékleten melegítünk.
  2. A tápióka keményítőt a maradék tejjel simára keverjük.
  3. Amikor a kókusztej felmelegedett, kézi habverővel folyamatosan kevergetve, hozzáadjuk a feloldott tápióka keményítőt.
  4. És folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amint felforrt, rögtön öntsük ki kis edényekbe.
  5. Hagyjuk, hogy a panna cotta szobahőmérsékletűre hűljön, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
  6. Közben elkészíthetjük a cseresznyés öntetet. A cseresznyéket félbevágjuk, és kimagozzuk. (Vághatjuk őket kisebb darabokra is.)
  7. Majd egy kicsi lábosba tesszük a vízzel és a juharsziruppal, és közepes hőmérsékleten főzzük, addig, amíg a cseresznye megpuhul és levet enged. Hagyjuk kihűlni.
  8. A megdermedt panna cotta-t tálalás előtt leöntjük a cseresznyés öntettel. 

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/panna-cotta-cseresznyes-ontettel/