Ezzel a reggelivel biztosan jól indul majd a napotok! 🙂 A miénk legalábbis nagyon jól szokott. Gluténmentes és vegán palacsintatorta forró eperöntettel, az idei eddigi legnagyobb kedvencem.
A tésztája az amerikai palacsintára hasonlít, így tök jól meg lehet kenni a kókusztejszínnel, és tényleg olyan réteges lesz, mint egy torta.
Palacsintatorta forró eperöntettel
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 g rizsliszt
- 75 g kölesliszt
- 25 g tápióka keményítő
- 1 ek lenmagliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek kókuszolaj
- 235 ml mandula ital
- 2 ek juharszirup
A töltelékhez:
- 200 ml lehűtött kókusztejszín (kókuszkrém)
Az öntethez:
- 180 g fagyasztott eper
- 100 ml víz
- 1/2 tk őrölt vanília
- 100 ml almaszirup
Elkészítés:
- A liszteket kimérjük, és a tápióka keményítővel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát is.
- Ezután hozzáadjuk a kókuszzsírt és a mandula ital felét, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük őket. Végül folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a maradék mandula italt is. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
- Egy tapadásmentes palacsintasütőt felmelegítünk, és 80 ml tésztát öntünk bele. Ha nincs tapadásmentes sütőnk, akkor kenjük meg egy kis kókuszzsírral, mielőtt beleöntjük a tésztát.
- Oldalaként 2-3 percig sütjük. Az összes tésztával így járunk el. Nekem ebből 5 db palacsinta jött ki.
- A lehűtött kókusztejszínt kézi robotgéppel felverjük.
- A fagyasztott epret egy kisebb lábosba tesszük, és hozzáöntjük a 100 ml vizet, majd közepes hőmérsékleten elkezdjük melegíteni. Amikor már felolvadt hozzáadjuk a vaníliát és az almaszirupot, majd összeforraljuk őket.
- A felvert kókusztejszínt négy részre osztjuk, és megkenjük vele a palacsintákat, végül leöntjük a forró eperöntettel.