• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Palacsintatorta forró eperöntettel

2019-02-13 Maresz

Ezzel a reggelivel biztosan jól indul majd a napotok! 🙂 A miénk legalábbis nagyon jól szokott. Gluténmentes és vegán palacsintatorta forró eperöntettel, az idei eddigi legnagyobb kedvencem.

A tésztája az amerikai palacsintára hasonlít, így tök jól meg lehet kenni a kókusztejszínnel, és tényleg olyan réteges lesz, mint egy torta.

http://mennyeimentes.hu/wp-content/uploads/2019/02/palacsinta-öntés-szerk.mp4

Print

Palacsintatorta forró eperöntettel

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 75 g rizsliszt
  • 75 g kölesliszt
  • 25 g tápióka keményítő
  • 1 ek lenmagliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek kókuszolaj
  • 235 ml mandula ital
  • 2 ek juharszirup

A töltelékhez:

  • 200 ml lehűtött kókusztejszín (kókuszkrém)

Az öntethez:

  • 180 g fagyasztott eper
  • 100 ml víz
  • 1/2 tk őrölt vanília
  • 100 ml almaszirup

Elkészítés:

  • A liszteket kimérjük, és a tápióka keményítővel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát is.
  • Ezután hozzáadjuk a kókuszzsírt és a mandula ital felét, majd egy kézi habverő segítségével összekeverjük őket. Végül folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a maradék mandula italt is. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
  • Egy tapadásmentes palacsintasütőt felmelegítünk, és 80 ml tésztát öntünk bele. Ha nincs tapadásmentes sütőnk, akkor kenjük meg egy kis kókuszzsírral, mielőtt beleöntjük a tésztát.
  • Oldalaként 2-3 percig sütjük. Az összes tésztával így járunk el. Nekem ebből 5 db palacsinta jött ki.
  • A lehűtött kókusztejszínt kézi robotgéppel felverjük.
  • A fagyasztott epret egy kisebb lábosba tesszük, és hozzáöntjük a 100 ml vizet, majd közepes hőmérsékleten elkezdjük melegíteni. Amikor már felolvadt hozzáadjuk a vaníliát és az almaszirupot, majd összeforraljuk őket.
  • A felvert kókusztejszínt négy részre osztjuk, és megkenjük vele a palacsintákat, végül leöntjük a forró eperöntettel.

 

http://mennyeimentes.hu/wp-content/uploads/2019/02/palacsinta-pakolás.mp4

Kategóriák: Desszert, Reggeli Címkék: gluténmentes, kókusztejszín, palacsinta, tejmentes, vegán

Previous Post: « Csokoládés mandulatorta
Next Post: Mártogatós válogatás »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes