Print

Nyári gyümölcsös zabkása

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A zabot és a mandulatejet közepes hőmérsékleten feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat, és jól elkeverjük benne.
  3. Időről időre megkeverjük, nehogy leragadjon vagy leégjen.
  4. Amikor a zab már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a mandulavajat, és jól elkeverjük a kásában.
  5. Ezután még 1-2 percig főzzük.
  6. Miután elkészült tálakba tesszük a zabkását, és ízlés szerint lekvárral és gyümölcsökkel ízesítjük.

Megjegyzés: én ehhez a recepthez áfonyadzsemet, szedret és ribizlit használtam ízesítésnek.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/nyari-gyumolcsos-zabkasa/