Nyári gyümölcsös zabkása
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 90 gramm gluténmentes zab
- 400 ml mandulatej
- 1 evőkanál mandulavaj
- 1/2 teáskanál fahéj
- lekvár, friss gyümölcsök az ízesítéshez
Elkészítés:
- A zabot és a mandulatejet közepes hőmérsékleten feltesszük főni.
- Hozzáadjuk a fahéjat, és jól elkeverjük benne.
- Időről időre megkeverjük, nehogy leragadjon vagy leégjen.
- Amikor a zab már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a mandulavajat, és jól elkeverjük a kásában.
- Ezután még 1-2 percig főzzük.
- Miután elkészült tálakba tesszük a zabkását, és ízlés szerint lekvárral és gyümölcsökkel ízesítjük.
Megjegyzés: én ehhez a recepthez áfonyadzsemet, szedret és ribizlit használtam ízesítésnek.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/nyari-gyumolcsos-zabkasa/