Nagyon szeretem a sütőtök krémlevest, főleg ha gyümölcsökkel vegyítem. Tavaly csináltam egy fincsi körtés sütőtök krémlevest, idén pedig hoztam egy narancsosat. Nem is tudom, hogy melyik lett finomabb.
Ezt a receptet nagyon egyszerű elkészíteni, amellett, hogy gluténmentes még tejterméket sem tartalmaz. A kókusztejszínnek köszönhetően mégis nagyon selymes és gazdag. A színével meg egyszerűen nem is tudok betelni, nekem ez tényleg olyan, mint a napfény.
Narancsos - kókusztejszínes sütőtök krémleves
Előkészítési idő:15 perc
Elkészítési idő:25 perc
Mennyiség:4 főre
Hozzávalók:
- 1000 gramm sütőtök, megpucolva, kockára vágva
- 700 ml víz
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 100 ml kókusztejszín
- Só, ízlés szerint
- Bors, ízlés szerint
- 50 gramm blansírozott mandula
Elkészítés:
- A vizet egy fazékba töltjük, beletesszük a kockákra vágott sütőtököt, hozzáadjuk a narancs és a citrom héját, és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
- Miután a tök megpuhult, botmixerrel vagy turmixgépben simára turmixoljuk.
- Ezután visszaöntjük a levest a fazékba, sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a kókusztejszínt, és forrásig főzzük.
- A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. Tálaláskor megszórjuk vele a leves tetejét.