• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Narancsos – kókusztejszínes sütőtök krémleves

2018-09-29 Maresz

Nagyon szeretem a sütőtök krémlevest, főleg ha gyümölcsökkel vegyítem. Tavaly csináltam egy fincsi körtés sütőtök krémlevest, idén pedig hoztam egy narancsosat. Nem is tudom, hogy melyik lett finomabb.

Ezt a receptet nagyon egyszerű elkészíteni, amellett, hogy gluténmentes még tejterméket sem tartalmaz. A kókusztejszínnek köszönhetően mégis nagyon selymes és gazdag. A színével meg egyszerűen nem is tudok betelni, nekem ez tényleg olyan, mint a napfény.

 

 

Print

Narancsos - kókusztejszínes sütőtök krémleves

Előkészítési idő:15 perc

Elkészítési idő:25 perc

Mennyiség:4 főre

Hozzávalók:

  • 1000 gramm sütőtök, megpucolva, kockára vágva
  • 700 ml víz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 100 ml kókusztejszín
  • Só, ízlés szerint
  • Bors, ízlés szerint
  • 50 gramm blansírozott mandula

Elkészítés:

  1. A vizet egy fazékba töltjük, beletesszük a kockákra vágott sütőtököt, hozzáadjuk a narancs és a citrom héját, és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
  2. Miután a tök megpuhult, botmixerrel vagy turmixgépben simára turmixoljuk.
  3. Ezután visszaöntjük a levest a fazékba, sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a kókusztejszínt, és forrásig főzzük.
  4. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. Tálaláskor megszórjuk vele a leves tetejét.

Kategóriák: Ebéd Címkék: gluténmentes, sütőtök, tejmentes, vegán

Previous Post: « Szőlős – fügés őszi saláta
Next Post: Barna csiperkés – mángoldos galette »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2022 · MennyeiMentes