Arról már írtam, hogy az étrendem megváltoztatásával egyre több új dolgot próbáltam ki, amit addig nem szerettem. Ilyen volt például a chili, meg minden más, ami csípős.
Egy ideje viszont kezdem megszeretni, és rendszeresen használom, mint most ebben a csípős mézes kukoricasalátában is. Ahol nagyon jól harmonizál az édes mézzel és kukoricával. A kukoricát grillezhetitek is, nekem sajnos itthon nem volt rá lehetőségem, így a főzés – pirítás kombóval oldottam meg a helyzetet.
Azért még mindig az óvatos duhajok táborát erősítem csípős ízek szempontjából, ezért tegyetek bele több chilit bátran, ha szeretitek a csípőset.
Csípős mézes kukoricasaláta citromos öntettel
Nyomtatás PinElőkészítési idő: 25 minutes
Elkészítési idő: 10 minutes
Hűtés: 2 hours
Mennyiség: 2
Hozzávalók
- 3 cső kukorica
- 1 avokádó
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek citromlé
- 2 ek méz
- 1 tk fokhagymapor
- 1/2 tk chilipor
- 2 tk só
- 1/4 tk őrölt bors
- 2 ek növényi vaj
Elkészítés
- A kukoricát egy nagy lábosban megfőzzük.
- Amíg fő, a növényi vajhoz adjuk a borsot és 1 tk sót, majd jól elkeverjük. A megfőtt kukoricát ezzel egyenletesen bekenjük.
- Egy serpenyőt felhevítünk, és a kukorica oldalait kicsit megpirítjuk, ettől még édesebb lesz.
- A kukoricát hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd levágjuk a szemeket a csőről.
- Az avokádót kisebb kockákra vágjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.
- Egy tálban összekeverjük a citromlevet, a mézet, a fokhagymaport, az 1/2 tk sót és a chiliport.
- Hozzáadjuk a kukoricát, az avokádót és a petrezselymet, majd jól beleforgatjuk az öntetbe.
- Ezután takarjuk le egy fóliával, hogy az avokádó ne barnuljon meg, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.