• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Mézes chilis kukoricasaláta citromos öntettel

2019-08-14 Maresz

Arról már írtam, hogy az étrendem megváltoztatásával egyre több új dolgot próbáltam ki, amit addig nem szerettem. Ilyen volt például a chili, meg minden más, ami csípős.

Egy ideje viszont kezdem megszeretni, és rendszeresen használom, mint most ebben a csípős mézes kukoricasalátában is. Ahol nagyon jól harmonizál az édes mézzel és kukoricával. A kukoricát grillezhetitek is, nekem sajnos itthon nem volt rá lehetőségem, így a főzés – pirítás kombóval oldottam meg a helyzetet.

Azért még mindig az óvatos duhajok táborát erősítem csípős ízek szempontjából, ezért tegyetek bele több chilit bátran, ha szeretitek a csípőset.

Csípős mézes kukoricasaláta citromos öntettel

Csípős mézes kukoricasaláta citromos öntettel

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 25 minutes
Elkészítési idő: 10 minutes
Hűtés: 2 hours
Mennyiség: 2

Hozzávalók

  • 3 cső kukorica
  • 1 avokádó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek méz
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk chilipor
  • 2 tk só
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 2 ek növényi vaj

Elkészítés

  • A kukoricát egy nagy lábosban megfőzzük.
  • Amíg fő, a növényi vajhoz adjuk a borsot és 1 tk sót, majd jól elkeverjük. A megfőtt kukoricát ezzel egyenletesen bekenjük.
  • Egy serpenyőt felhevítünk, és a kukorica oldalait kicsit megpirítjuk, ettől még édesebb lesz.
  • A kukoricát hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd levágjuk a szemeket a csőről.
  • Az avokádót kisebb kockákra vágjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.
  • Egy tálban összekeverjük a citromlevet, a mézet, a fokhagymaport, az 1/2 tk sót és a chiliport.
  • Hozzáadjuk a kukoricát, az avokádót és a petrezselymet, majd jól beleforgatjuk az öntetbe.
  • Ezután takarjuk le egy fóliával, hogy az avokádó ne barnuljon meg, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Kategóriák: Ebéd, Vacsora Címkék: gluténmentes, saláta, tejmentes, vegetáriánus

Previous Post: « Görögdinnye gazpacho
Next Post: Paradicsomos és őszibarackos bruschetta variációk »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes