Print

Mártogatós válogatás

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A borsó hummus-hoz:

A fehérbab hummus-hoz:

A kesukrémhez:

Zöldségek, a mártogatáshoz. :) pl.: uborka, sárgarépa, zellerszár, paprika

Elkészítés:

  1. A borsó hummus-hoz megdinsztejük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig tovább dinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a borsót 100 ml vízzel, és puhára pároljuk, majd levesszük a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Miután lehűlt aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval, és pépesre aprítjuk. Ha úgy érezzük túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet.
  4. A fehérbabot egy szűrőbe öntjük és átmossuk, majd hagyjuk kicsit lecsepegni. Ezután aprítógépbe tesszük az összes hozzávalóval, és pürét készítünk belőle.
  5. A kesukrémhez a kesudiót aprítógépbe tesszük, és addig pépesítjük, amíg tészta állagú nem lesz. Ezután hozzáöntjük a víz felét, és tovább pépesítjük. 
  6. Amikor felvette a vizet, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és krémet készítünk belőlük.
  7. A zöldségeket csíkokra vágjuk, és a mártogatósokkal tálaljuk.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/martogatos-valogatas/