• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Mártogatós válogatás

2019-02-20 Maresz

Mindig is nagyon szerettem a mártogatósokat, az utóbbi időben viszont inkább a zöldséges, magkrémes vonal jön be a leginkább.

Hamarosan jön a tavasz, és a finom friss zöldségek, de addig is fagyasztott és konzerv változatból is nagyon finom mártogatósokat készíthetünk. Igaz nem annyi a vitamintartalmuk, mint a frisseknek, de a semminél több, és az influenza szezon közepén jól jön minden vitamin. 🙂

Gyorsan elkészíthetőek, és igazi közönségkedvencek. Ebben a bejegyzésben zöldborsó és fehébab hummus-t, meg kesukrémet készítettem. Próbáljátok ki őket!

Print

Mártogatós válogatás

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A borsó hummus-hoz:

  • 200 g fagyasztott borsó
  • 100 ml víz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk só
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 2 ek olíva olaj

A fehérbab hummus-hoz:

  • 1 konzerv fehérbab
  • 1-2 tk fokhagymapor
  • 1 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt kakukkfű
  • 3 ek olíva olaj

A kesukrémhez:

  • 200 g kesudió
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek citromlé
  • 1 tk só
  • 1 tk fokhagymapor
  • 2 tk mustár
  • 1/2 tk füstölt paprika

Zöldségek, a mártogatáshoz. 🙂 pl.: uborka, sárgarépa, zellerszár, paprika

Elkészítés:

  1. A borsó hummus-hoz megdinsztejük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig tovább dinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a borsót 100 ml vízzel, és puhára pároljuk, majd levesszük a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Miután lehűlt aprítógépbe tesszük a többi hozzávalóval, és pépesre aprítjuk. Ha úgy érezzük túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet.
  4. A fehérbabot egy szűrőbe öntjük és átmossuk, majd hagyjuk kicsit lecsepegni. Ezután aprítógépbe tesszük az összes hozzávalóval, és pürét készítünk belőle.
  5. A kesukrémhez a kesudiót aprítógépbe tesszük, és addig pépesítjük, amíg tészta állagú nem lesz. Ezután hozzáöntjük a víz felét, és tovább pépesítjük. 
  6. Amikor felvette a vizet, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és krémet készítünk belőlük.
  7. A zöldségeket csíkokra vágjuk, és a mártogatósokkal tálaljuk.

Kategóriák: Vacsora Címkék: bab, borsó, gluténmentes, kesudió, tejmentes, vegán

Previous Post: « Palacsintatorta forró eperöntettel
Next Post: Kakaós csiga »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes