Print

Mángold főzelék parmezán ropogóssal

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A főzelékhez:

25 - 30 nagy mángold levél

2 gerezd fokhagyma

bors

víz

A ropogóshoz:

50 gramm parmezán

Elkészítés:

  1. A mángold leveleket jól megmossuk, és apróra vágjuk vagy tépjük.
  2. Fazékba tesszük, és egy kevés vízzel felöntjük, nem is kell, hogy a víz teljesen ellepje a leveleket.
  3. Belenyomjuk a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Közepes hőmérsékleten kb 10 percig főzzük, amíg a levelek megpuhulnak.
  5. Ezután botmixerrel leturmixoljuk a leveleket, és még 5 percre visszatesszük főni.
  6. A parmezánt kis kupacokba reszeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a sütő grill fokozatán  néhány perc alatt ropogósra sütjük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/mangold-fozelek-parmezan-ropogossal/