• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Mandulavaj

2017-10-15 Maresz

A mandulavaj az egyik legfontosabb hozzávaló, amit használok, amióta elkezdtem a gluténmentes diétát. Zabkásába, energiagolyóba, sütikbe teszek belőle, de néha csak eszem egy kanállal, mert úgy is nagyon finom.

Mivel a mandulavaj, csakúgy mint a mandulaliszt elég drága, úgy döntöttem, hogy magam készítem otthon, és csak a nyers mandulát szoktam megvenni. Így 40 – 50 %-kal jön ki olcsóbban, mintha megvenném a boltban a kész vajat, a mandula aktuális árától függően. Emelett tudom, hogy miből készült, és nincs benne semmi adalékanyag.

Print

Mandualvaj

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 10 - 12 perc

Mennyiség: 200 gramm

Hozzávalók:

  • 200 gramm mandula
  • csipet só

Elkészítés:

  1. A mandulát 200 C fokos sütőben 10 percig pirítjuk. Én világosabban szeretem, de ha neked inkább a pirultabb mandula jön be, hagyd a sütőben 12 - 13 percre, tovább ne nagyon, mert akkor keserű lesz.
  2. Miután megpirult, megvárjuk míg kicsit kihül, és aprítóba tesszük.
  3. 10 - 12 percig aprítjuk, amíg krémes állagú mandulavajat kapunk.
  4. Egy tiszta üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk, néhány hétig eláll.

 

Kategóriák: Kamra Címkék: mandula, mandulavaj, vegán

Previous Post: « Karfiol pizza, ami jobb, mint az igazi
Next Post: Banános – zablisztes palacsinta »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes