Print

Lenmagos - sajtos keksz

Előkészítési idő: 25 perc

Elkészítési idő: 15 - 20 perc

Mennyiség: 2 nagyobb tepsi

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A liszteket kimérjük, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, a sót, és egyenletesen elkeverjük őket.
  2. Ezután hozzáadjuk a lenmagot, és ezt is jól belekeverjük.
  3. A vajat kockákra vágjuk, és jól elmorzsoljuk a lisztes keverékben.
  4. Majd hozzáadjuk a tejfölt is, és addig gyúrjuk, amíg egyenletes tésztát kapunk.
  5. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik részét letakarva a tálban hagyjuk, a másikat kinyújtjuk.
  6. A nyújtásnál a legegyszerűbb, ha sütőpapírt teszünk a munkalapra majd a tészta tetejére is, és a 2 sütőlap között nyújtjuk ki kb 4 - 5 mm vastagra.
  7. Mikor kinyújtottuk, a tetejéről levesszük a sütőpapírt, megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Majd egy késsel vagy derelyevágóval négyzet vagy téglalap alakú darabokra vágjuk.
  9. Mikor elkészültünk, a sütőpapírt a tésztával együtt átcsúsztatjuk a tepsibe.
  10. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 - 20 percig sütjük, amíg a tetejük kicsit megbarnul.
  11. A maradék tésztával ugyanezt megismételjük.

Megjegyzés: Ha összegyúrás után túl puhának, ragadósnak találjuk a tésztát, akkor egy fél órára hűtőbe tehetjük. Ha nagyon meleg van, lehet, hogy a vaj is jobban megolvad, és ettől a tészta is sokkal lágyabb lesz.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/lenmagos-sajtos-keksz/