Ilyen hideg téli reggeleken nincs is jobb annál, mint egy finom meleg reggelivel kezdeni a napot. Ezért készítettem egy kókusztejes – narancsos zabkását mandarinnal, ami igazán tápláló és egészséges napindító lehet.
A kókusztejtől és a kókusztejszíntől extra krémes, és cukor hozzáadása nélkül, természetesen édes. De ha édesebben szeretitek, locsolhatok rá egy kis mézet.
Nemcsak reggelinek nagyon finom, de akár hidegen, desszertként is. Ilyenkor előre megfőzöm a zabkását, és miután egy kicsit lehűl a hűtőbe teszem addig, amíg meg nem esszük.
Kókusztejes - narancsos zabkása mandarinnal
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 65 g gluténmentes zabpehely, finom szemű
- 300 ml kókusztej
- 100 ml kókusztejszín
- 1/2 narancs reszelt héja
- 1 tk őrölt vanília
- 5 db mandarin
- méz, opcionális
Elkészítés:
- A zabpelyhet, a kókusztejszínnel, a kókusztejjel és a vaníliával egy lábosban feltesszük főni, közepes hőmérsékleten.
- 1-2 perc után belereszeljük a narancshéjat, majd kb. 10-12 percig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul, és kókusztejszín krémes lesz.
- Ezután tálakba tesszük a zabkását, és rászeleteljük a mandarinokat. A tetejét meglocsolhatjuk egy kis mézzel.