Most hogy megérkezett a decemberrel együtt a hideg is, valahogy nem nagyon van kedvem elhagyni a lakást, úgyhogy ez a tökéletes időszak a főzőcskézésre. Ilyenkor a legjobban esnek a gazdag, forró krémlevesek, amik azonnal fel tudnak melegíteni egy hűvös napon.
Aki szereti az ázsiai ízeket, mindenképp próbálja ki ezt a receptet. Az édesburgonya és kókusztej lágy édes íze nagyon jól harmonizál a chilivel.
Kókuszos - chilis édesburgonya krémleves
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 1 nagy édesburgonya, feldarabolva
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 2 dl kókusztej
- 5 dl víz vagy zöldség alaplé
- só
- bors
- chili por, ízlés szerint
- színes chili paprika
Elkészítés:
- A vöröshagymát megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott édesburgonyát, és egy kicsit dinszteljük még mielőtt hozzáöntjük a vizet vagy alaplevet.
- Miután hozzáöntöttük a folyadékot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, és lefedve kb 15 percig főzzük, amíg megpuhul.
- Amikor az édesburgonya megpuhult, botmixerrel leturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a kókusztejet, ha kell fűszerezzük még sóval, borssal, chilivel, majd még egyszer felforraljuk.
- Tálaláshoz a színes chilit a leves tetejére karikázzuk.