• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Kókuszos – chilis édesburgonya krémleves

2017-12-03 Maresz

Most hogy megérkezett a decemberrel együtt a hideg is, valahogy nem nagyon van kedvem elhagyni a lakást, úgyhogy ez a tökéletes időszak a főzőcskézésre. Ilyenkor a legjobban esnek a gazdag, forró krémlevesek, amik azonnal fel tudnak melegíteni egy hűvös napon.

Aki szereti az ázsiai ízeket, mindenképp próbálja ki ezt a receptet. Az édesburgonya és kókusztej lágy édes íze nagyon jól harmonizál a chilivel.

Print

Kókuszos - chilis édesburgonya krémleves

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 25 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya, feldarabolva
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 dl kókusztej
  • 5 dl víz vagy zöldség alaplé
  • só
  • bors
  • chili por, ízlés szerint
  • színes chili paprika

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott édesburgonyát, és egy kicsit dinszteljük még mielőtt hozzáöntjük a vizet vagy alaplevet.
  3. Miután hozzáöntöttük a folyadékot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, és lefedve kb 15 percig főzzük, amíg megpuhul.
  4. Amikor az édesburgonya megpuhult, botmixerrel leturmixoljuk.
  5. Hozzáadjuk a kókusztejet, ha kell fűszerezzük még sóval, borssal, chilivel, majd még egyszer felforraljuk.
  6. Tálaláshoz a színes chilit a leves tetejére karikázzuk. 

 

Kategóriák: Ebéd Címkék: édesburgonya, gluténmentes, laktózmentes, leves

Previous Post: « Sütőtökös mézeskalács kenyér
Next Post: Gluténmentes mézeskalács »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes