Kókuszjoghurtos - kókusztejszínes pohárkrém vérnaranccsal és mandulával
Előkészítési idő: 30 perc hűtés
Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 200 ml sűrű kókusztejszín (kókuszkrém)
- 2 ek kókuszjoghurt
- 1 ek juharszirup
- 1 vérnarancs leve és héja
- 1 ek szeletelt mandula, megpirítva
Elkészítés:
- A kókusztejszínt alaposan lehűtjük, kb. 30 percre betesszük a fagyasztóba, csak vigyázzunk, hogy ne fagyjon meg.
- Ezután egy keverőtálba öntjük, és kézi habverővel elkezdjük felverni, 2 perc után hozzáadjuk a 2 ek kókuszjoghurtot és az 1 ek juharszirupot. Addig verjük, amíg a habverőket kivéve a krémből a hab megáll. (Nem lesz olyan kemény, mint a tejszínhab.)
- Majd belereszeljük az vérnarancs héját, és egy kanállal elkeverjük a krémben.
- A krémet poharakba vagy tányérokba tesszük, meglocsoljuk a vérnarancs kifacsart levével, és a pirított mandulával díszítjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/kokuszjoghurtos-kokusztejszines-poharkrem-vernaranccsal-es-mandulaval/