• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Karfiol pizza, ami jobb, mint az igazi

2017-10-12 Maresz

Ezt a bejegyzést nem akartam azzal kezdeni, hogy nagyon szeretem a… nyilván mindent nagyon szeretek, ami itt megjelenik. Különben meg, a pizza a világon az egyik legjobb dolog. Nem igaz?

Karfiol pizzát leginkább hétvégéken csinálunk, amikor úgy döntünk, hogy bekuckózunk és megnézünk egy jó filmet, közben meg pizzázunk. Bár hamarabb elkészül mint a hagyományos pizza, azért kicsit pepecselős, viszont abszolút megéri megcsinálni.

Print

Karfiol pizza

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 60 - 70 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 900 gramm karfiol, aprítóban felaprítva, vagy reszelővel lereszelve (hogy olyan legyen, mint a morzsa)
  • 90 gramm lágy kecskesajt
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • Só
  • Bors
  • Olívaolaj

A feltéthez:

  • Paradicsomszósz
  • Parmezán
  • Bazsalikom
  • Paradicsom
  • Kecskesajt
  • Bacon

Elkészítés:

  1.  A karfiolt sós forró vízben kb 5 percig főzzük, amíg megpuhul.
  2. Ezután egy muszlin zsákba vagy egy már nem használt pamut trikóba töltjük, hogy kicsöpögtessük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Itt érdemes várni, mert a karfiol forró.
  3. Az a jó, ha minél több víz kijön a karfiolból, és minél szárazabb lesz. (Ez amúgy a legkellemetlenebb rész, mert a karfiol még meleg, és az embernek nem nagyon van kedve nyomogatni meg csavargatni. Persze ez attól is függ, hogy mennyire vagy türelmes, én nem vagyok, így nem várom meg, hogy rendesen kihüljön.)
  4. A karfiolt tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a sajtot és a kukoricalisztet.
  5. Akkor jó, ha tésztaszerűen összeállt a massza és gombócot tudunk belőle formálni. Ha túl vizesnek találod, akkor adj hozzá még kukoricalisztet.
  6. A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
  7. Ezután a tésztát 2 v 4 részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsin kerek vagy négyszögletes formára alakítjuk (még mindig puha, így nem tudunk vele úgy bánni, mint egy tésztával, inkább csak nyomkodjuk, a képen látjátok is, hogy nem túl szabályos).
  8. A pizzák tetejét megkenjük olívaolajjal, és betesszük őket kb 15 percre sülni, amíg a tetejük aranyszínű lesz.
  9. Ezután kivesszük a sütőből, és rátesszük a paradicsomszószt, sajtot és a feltétnek azt a részét, amit szeretnénk rásütni. (Én kétfélét csináltam egy bacon-öset és egy vegetáriánusat.) További 10 - 15 percig sütjük.
  10. Miután megsült tehetünk még rá feltétet, én pl bazsalikomot, kecskesajtot és paradicsomot tettem a még meleg pizzára

Megjegyzés: a karfiolt a már forrásban levő vízbe tegyük bele, és figyeljünk rá, hogy nehogy egy karfiol-vulkánkitörést idézzünk elő, elborítva forró vizes karfiolmorzsákkal a főzőlapot és a konyhát. (Én persze csak hallottam, hogy ilyen is történhet)

 

Kategóriák: Vacsora Címkék: gluténmentes, paradicsom, pizza

Previous Post: « Rózsavizes – mandulatejes zabkása
Next Post: Mandulavaj »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2025 · MennyeiMentes