Print

Kakukkfüves - királyrákos rizottó

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A szószhoz:

300 gramm királyrák (helyettesíthetjük koktélrákkal is), megtisztítva

100 ml tejszín

4 evőkanál paradicsomszósz

40 ml brandy

3 szál friss kakukkfű

Nagy diónyi vaj

Fél vöröshagyma

Só, ízlés szerint

Bors, ízlés szerint

A rizottóhoz:

160 gramm rizottó rizs (én arborio fajtát használtam)

500 ml víz

150 ml fehér bor

10 gramm vaj

Fél vöröshagyma

Só, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A szósszal kezdjük, a fél vöröshagymát a vajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és kicsit tovább dinszteljük, de óvatosan, hogy ne égjen meg.
  3. Beletesszük a rákot, és félig megfőzzük.
  4. Hozzáöntjük a brandy-t, és hagyjuk, hogy elpárologjon.
  5. Ezután jöhet a 4 evőkanál paradicsomszósz és a tejszín.
  6. A szószt sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Ezután lefedve félretehetjük.
  7. A rizottóhoz először megdinszteljük a hagyma másik felét a vajon.
  8. Ezután hozzáadjuk a rizst, és megpirítjuk egy kicsit.
  9. Majd beleöntjük a bort, és magas hőmérsékleten elpárologtatjuk a rizsről.
  10. Ezután a vizet fokozatosan hozzáöntjük, hogy a rizs már majdnem puhára főjön.
  11. Ekkor hozzáadjuk a szószt, és azzal készre főzzük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/kakukkfuves-kiralyrakos-rizotto/