Print

Kakaós csiga

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A mandulaitalt a vízzel és a juharsziruppal kb. 28 fokosra melegítjük. Hozzáadjuk az élesztőt, és letakarva 5 percig állni hagyjuk.
  2. Eközben a mandulalisztet, a zabpehelylisztet, a hajdinalisztet és a tápióka keményítőt kimérjük, és egy nagyobb tálban alaposan elkeverjük őket.
  3. Majd hozzáadjuk a krisztálycukrot vagy az édesítőszert.
  4. A lenmaglisztet 3 ek. vízzel elkeverjük.
  5. 5 perc eltelte után az élesztős keveréket a lisztekhez öntjük, hozzáadjuk a vizes lenmagot is, majd tésztát gyúrunk belőlük. Itt szükség lesz a plusz 10 g zabpehelylisztre, hogy a kezünkre ragadt tésztát is bele tudjuk dolgozni.
  6. Miután a tészta összeállt, hozzáadjuk a kókuszzsírt, és azt is jól beledolgozzuk. Ezután 45 percig hagyjuk pihenni.
  7. Majd egy tiszta munkalapra tesszük a tésztát, óvatosan átgyúrjuk egy kicsit, és 5-6 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  8. A kakaót elkeverjük a porcukorral vagy az édesítőszerrel.
  9. 1 ek. olvasztott kókuszzsírral megkenjük a tészta tetejét, és erre szórjuk a kakaós cukrot vagy édesítőszert. Ezután feltekerjük, és 2,5 - 3 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  10. Egy piteformába vagy kisebb tepsibe tesszük őket, kb fél cm-re egymástól, sülés közben feljönnek, és összesülnek majd. 10 percig letakarva pihentetjük.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük őket, amíg a tetejük aranybarna lesz.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/kakaos-csiga/