Print

"Húsvéti tojás" pisztáciamarcipánnal

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

Mennyiség: 9 - 10 db

Hozzávalók:

A pisztáciamarcipánhoz:

A "tésztához":

Elkészítés:

  1. A marcipánhoz a pisztáciát és a mandulát aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a vizet és a juharszirupot, és addig dolgoztatjuk az aprítót, amíg sima tészta állagú marcipánt nem kapunk. Ez beletelhet 15-20 percbe is, attól függ, hogy mennyire erős az aprítónk.
  3. A kakaós aljhoz, a datolyát kimagozzuk. Minden hozzávalót az aprítógépbe teszünk, és egynemű tésztát készítünk belőlük. Ha egy kicsit túl meleg/laza lett a tészta tegyük a hűtőbe fél órára, hogy nyújtani lehessen.
  4. A kakaós tésztát tegyük ki egy sütőpapírra, és nyújtsuk kb. 2 cm vastagra, majd sütikiszúróval vágjunk belőle formákat. Ha ragadna a kiszúró, mártsuk kakaóporba.
  5. Ezután a pisztáciamarcipánt is tegyük ki sütőpapírra, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és ugyanazzal a sütikiszúróval vágjunk belőle formákat.
  6. Ezután tegyük a kakaós tésztára a marcipánt, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.
  7. Tálaláskor ehető virágokkal díszíthetjük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/husveti-tojas-pisztaciamarcipannal/