Tegye fel a kezét, aki szereti a gyümölcslevest! Most az tegye fel a kezét, aki szereti a málnát! 😀 Nektek hoztam egy fincsi málnakrémlevet.
Most, hogy berobbant a meleg, az az igazság, hogy nem nagyon visz rá a lélek, hogy beálljak a tűzhely mellé. Szerintem ilyenkor nincs jobb, mint egy hideg, főzés nélküli, krémes gyümölcsleves. Ráadásul kevesebb, mint 5 perc alatt összedobható, így több idő marad a strandolásra, hűsölésre. 🙂
A gyümölcsöt előre be szoktam tenni egy a fagyasztóba 1-2 órára, hogy alaposan lehűljön (az sem baj, ha kicsit megfagy), így elkészítés után már nem kell lehűteni a levest.
Hideg málnakrémleves
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc + hűtés
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 250 g málna
- 150 ml kókusztejszín + 100 ml a tejszínhabhoz
- 350 ml kókusztej
- 1/4 tk őrölt vanília
- 3-4 ek juharszirup
- bogyós gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
- A málnát előre lehűtjük, a fagyasztóba is tehetjük 1-2 órára, így nem szükséges elkészítés után hűteni.
- A gyümölcsöt, a kókusztejszínt, a tejet, a juharszirupot és a vaníliát turmixgépbe tesszük, és teljesen simára turmixoljuk. Ha nem elég hideg a leves, 1 órára hűtőbe tesszük.
- A maradék kókusztejszínt a fagyasztóba tesszük egy fél órára, majd kézi robotgéppel kemény habot verünk belőle.
- A levest tányérokba merjük, a tetejére tejszínt halmozunk, és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.