Hideg levendulás sárgadinnye-krémleves
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 1200 gramm sárgadinnye
- 250 ml víz
- 100 ml növényi tejszín
- 1 - 2 evőkanál méz, attól függően, hogy a dinnye mennyire édes
- 3 szál levendula virágos feje
Elkészítés:
- A sárgadinnyét megpucoljuk, kiszedjük a magját, és kis kockákra vágjuk.
- A vízzel együtt egy lábosban feltesszük főni.
- Amikor megpuhult, botmixerrel leturmixoljuk.
- Ezután hozzáadjuk a mézet, tejszínt és a levendulát, és addig főzzük, amíg forrni kezd.
- Majd levesszük a főzőlapról, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
- Ezután 2 - 3 órára a hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt a levendulákat kivesszük a levesből.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hideg-levendulas-sargadinnye-kremleves/