Print

Sóban sült gesztenye

Előkészítési idő: 10 perc + 2 óra áztatás

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A kiválogatott gesztenyéket a domború felükön hosszában óvatosan bevágjuk.
  2. Ezután 2 órára vízbe tesszük őket.
  3. Miután letelt a 2 óra, kivesszük őket a vízből, és lecsöpögtetjük.
  4. A sót egy lábos aljába öntjük, kb 2 cm vastagon. A gesztenyéket a sóágyra tesszük vágott felükkel felfelé.
  5. Közepes hőmérsékleten, lefedve 40 - 45 percig sütjük.
  6. Miután elkészült, egy tálba konyharuhát teszünk, a gesztenyéket pedig a ruhába csomagoljuk 15 percre. Ettől a pihentetéstől még könnyebben lejön a héjuk.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hazi-sult-gesztenye/