Sóban sült gesztenye
Előkészítési idő: 10 perc + 2 óra áztatás
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 500 gramm szelíd gesztenye
- 200 gramm só
- Víz
Elkészítés:
- A kiválogatott gesztenyéket a domború felükön hosszában óvatosan bevágjuk.
- Ezután 2 órára vízbe tesszük őket.
- Miután letelt a 2 óra, kivesszük őket a vízből, és lecsöpögtetjük.
- A sót egy lábos aljába öntjük, kb 2 cm vastagon. A gesztenyéket a sóágyra tesszük vágott felükkel felfelé.
- Közepes hőmérsékleten, lefedve 40 - 45 percig sütjük.
- Miután elkészült, egy tálba konyharuhát teszünk, a gesztenyéket pedig a ruhába csomagoljuk 15 percre. Ettől a pihentetéstől még könnyebben lejön a héjuk.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/hazi-sult-gesztenye/